Названо 4 найкращих флагманських смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020 році ринок флагманський смартфонів не сильно удосконалювався. Інновацій, на кшталт чубчика в iPhone X в 2017 році і нічного режиму в Huawei P20 Pro в 2018-му не було. Проте, на ринку є гідні пристрої, які можна брати і в 2021 році. Про них і розповімо. 

Найбільш недооцінений: iPhone 12 Pro Max 

Ціна: від 45 тис гривень

Ми звикли не звертати уваги на інновації в iPhone, якщо вони радикально не змінюють весь мобільний ринок як виріз в X. Проте, Apple раз по раз додає технології, які в майбутньому можуть стати незамінними. У 2019 це був чіп U1, в 2020-м – датчик LiDAR і відеозапис. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перший насамперед орієнтований на доповнену реальність. Втім, він застосовується і зараз. Фото при недостатньому освітленні кращв – як мінімум, доступна портретна зйомка в нічному режимі. Також з LiDAR краще працює автофокус при зйомці відео. 

Фішка датчика в тому, що відстань від камери до об’єкта визначається за допомогою лазера, а не оптики. Так дані зчитуються швидше і точніше. 

Ці ж технології є і у звичайної Прошки. Max-версія краще неї і за іншими характеристиками камери. Основний сенсор 12 Pro Max на 47% більше, ніж у 12 Pro. Це дозволяє йому пропускати більше світла і працювати зі збільшеним значенням світлочутливості. Як підсумок, при нестачі світла виходять більш якісні фотографії.

Відеозйомка теж краще. 12 Pro Max отримав стабілізацію зображення зі зрушенням матриці. Суть: матриця змінює положення для компенсації коливань, і відео стає більш плавним. 

В іншому пристрій також топові. Процесор – A14 Bionic, екран OLED з роздільною здатністю 2778×1284 пікселів і щільністю пікселів 460 ppi. За розмірами, це найбільший айфон в історії. Діагональ екрану – 6,7 дюйма. Для порівняння, у 11 Pro Max 6,5 дюйма. 

Найдосконаліший: Huawei P40 Pro +

Ціна: 25 тис гривень

Huawei втратила лояльність масової аудиторії, втративши Google-сервісів. Тепер це нішеві пристрої для тих, хто любить компанію і не лінується встановлювати половину додатків через APK-файли. Глобально власник пристрою хоче, щоб все було просто, і смартфон з коробки був готовий до використання. Цього Huawei дати не може. 

Проте, її пристрою все одно залишаються в увазі. Краща мобільна камера – як і раніше у Huawei. Їй і привертає увагу P40 Pro +. 

Основних камер чотири. Роздільна здатність – 50 + 40 + 8 + 8 Мпікс. Фішка пристрою – зум. Тут стоять два телефото модель – триразовий і 10-кратний. Це дозволяє знімати без втрати якості з 3-кратним і 10-кратним збільшенням, найчастіші параметри. Нічний режим – як і раніше кращий серед всіх смартфонів. 

Зі схожими параметрами камери продається Xiaomi Mi Note 10. Фішка P40 Pro + – баланс за всіма параметрами. Mi Note 10 – все-таки не флагман. В P40 Pro + варто OLED-екран з діагоналлю 6,58 дюйма, роздільна здатність 2640 × 1200 пікселів і частотою оновлення 90 Гц. Процесор – Kirin 990 5G, обсяг оперативної пам’яті – 8 Гбайт, місткість флеш-накопичувача – 512 Гбайт, ємність акумулятора – 4200 мАг, підтримується швидка зарядка SuperCharge потужністю 40 Вт. 

Найзручніший: Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Ціна: 32 тис гривень

Альтернатива P40 Pro +. У плані якості зйомки пристрій гірше, але але набору параметрів воно зручніше. Як мінімум, тут є сервіси Google, і масової аудиторії смартфон сподобається більше. 

Фішка камери – підтримка зйомки з роздільною здатністю до 8K при 24 к / с. Основна камера Galaxy Note 20 Ultra 108-мегапіксельна з 50-кратним зумом, крім неї встановлені шірік і телевик 12 + 12 Мпікс. Додана швидка лазерна автофокусування. 

Новий стилус S Pen став працювати ще швидше. Знижено затримка (46 мс на Note 10, 9 мс на Note 20 Ultra), час відгуку знижено на 80%. Доступні п’ять настроюються жестів: Назад, Додому, Нещодавнє додаток, Smart Select і Запис екрану. Доданий експорт рукописних заміток в слайди PowerPoint або документ Word.

Також в цьому році Samsung приділила багато уваги екосистемі. Додана розширена функція «Зв’язок з Windows». Вона забезпечує легке перемикання між Galaxy Note20 і ПК. Можна отримати доступ до мобільних додатків, встановленим на телефоні, прямо з ПК з Windows 10. 

Діагональ екрану – 6,9-дюйма, тип матриці – OLED, дозвіл – WQHD +. Захисне скло – Gorilla Glass 7. Максимальна частота оновлення зображення – 120 Гц, але в дозволі FullHD +. 

Galaxy Note20 Ultra вона 108-мегапіксельна з 50-кратним зумом. У старшій моделі є нова швидка лазерна автофокусування. Додатково в обох смартфонах встановлені ще два модуля дозволом по 12 Мп (шірік і телевик). Фронтальні камери у смартфонів 10-мегапіксельні.

Процесор – Exynos 990, ємність акумулятора – 4500 мАг. Загалом, топ по всіх параметрах.  

Найоптимальніший: iPhone 12 Pro

Ціна: від 30 тис гривень

Особистий досвід: походив з 12 Pro Max і повернувся на звичайну Прошку. Вона компактніша і відповідно зручніша, а в плані функціональності не сильно гірше найдорожчої моделі. При покупці вона приверне ще й ціною – на 10 тис гривень, якщо порівнювати базові комплектації. 

iPhone 12 Pro також оснащений датчиком LiDAR. Камера потрійна, але вона простіше, ніж у Max-версії: основний модуль менше, телефото з 2-кратним збільшенням, а не 2,5-кратним, оптична стабілізація звичайна. Проте, за якістю фотографій вона все одно одна з кращих. 

Обидва смартфони працюють на процесорі A14 Bionic. З точки зору технологій це інженерний прорив – перший чіп, створений за 5-нанометровим техпроцесом. Він приблизно на 20% швидше A13. Автономність висока – з особистого досвіду, заряду вистачає на півтора дня роботи. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.