iPhone 14 стане першим смартфоном на базі 3-нм платформи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше повідомлялося, що Apple вже зарезервувала 80% 5-нанометрового виробництва TSMC на 2021 рік. Згідно з повідомленням AppleInsider, коли TSMC перейде на 3-нанометрове виробництво, компанія Apple також буде найбільшим замовником відповідної продукції. Джерела стверджують, що Apple вже замовила 3-нм виробництво для чіпсетів серії A і M. Перший використовується в таких пристроях, як iPhone і iPad. Чіпсет M1 був нещодавно представлений Apple в якості заміни процесорів Intel на деяких комп’ютерах Mac. Тепер він також виробляється з використанням 5-нм техпроцесу і включає 16 мільярдів транзисторів.

Першим 5-нм чіпсетом, використовуваним в iPhone, став A14 Bionic з 11,8 млрд транзисторів. iPhone 14 повинен стати першим смартфоном, оснащеним 3-нм центральним процесором. Джерела з ланцюжка поставок заявляють, що TSMC планує почати масове виробництво 3-нанометрових чіпсетів з 2022 рока після тестового виробництва в другій половині 2021 року.

Відзначається, що TSMC продовжить випереджати Samsung на наступному етапі технологічного процесу. Тайванський ливарний завод запустить 3-нм виробництво на шість місяців раніше, ніж Samsung. Джерела підтвердили, що Apple розмістила замовлення на чіпсети для iPad і Mac, але очевидно, що iPhone буде використовувати 3-нм чіпсети A16 Bionic в 2022 році. TSMC заявила, що 3-нм однокристальні системи забезпечать підвищення продуктивності від 10 до 15% в порівнянні з 5-нм чіпсетами і споживатимуть на 20-25% менше енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.