Смартфонам зі старими версіями Android «продовжили» доступ в інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в листопаді один з ключових центрів сертифікації Let’s Encrypt заявив про плани переходу на алгоритм формування підписів з використанням власного SSL-сертифіката. Цей крок загрожував великій кількості застарілих Android-смартфонів втратою доступу до цілого ряду сайтів вже на початку 2021-го року. Нещодавно фахівцям все ж вдалося зрушити цей «дедлайн» – вони оголосили нову дату «відключення» старих гаджетів і порадили їх власникам не зволікати з апгрейдом.

Раніше закінчення партнерства Let’s Encrypt з IdenTrust (компанією, що займалася підписом ключів для старих платформ), для користувачів Android 7.1.1 і більш ранніх білдів означало припинення доступу до певних сегментах глобальної мережі. Іншими словами, смартфони та планшети під управлінням цих версій ОС просто не могли б відкривати певні веб-сторінки.

Трохи пізніше компанії все ж зуміли домовитися і відновити співпрацю. Завдяки цьому власникам гаджетів, які використовують старі версії Android, не доведеться міняти свої пристрої в 2021 році – дату припинення дії сертифікатів перенесли на 2024-й. Експерти порекомендували користувачам старих апаратів під управлінням зазначених версій операційки перейти на новішу техніку до призначеного терміну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.