HarmonyOS з новим інтерфейсом замінить Android на всіх пристроях Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Huawei представила бета-версію Harmony OS 2.0 для смартфонів – вона вже доступна для всіх моделей серій Huawei P40 і Mate 30. Компанія показала операційну в дії – і, згідно з відгуками учасників заходу, її інтерфейс мало чим відрізняється від фірмової прошивки EMUI 11 на базі Android. Однак представники бренду вже заявили, що це лише демонстрація можливостей Harmony OS 2.0: дизайн фінальної версії буде зовсім іншим.

За запевненням компанії, в релізний збірку Harmony OS 2.0 додасться більше 50 елементів управління призначеним для користувача інтерфейсом, який буде універсальним для ряду пристроїв і зможе адаптуватися в залежності від того, де ОС була запущена. Користувачі отримають можливість транслювати зображення з екрану смартфона і легко переносити дані на інші пристрої. 

Президент підрозділу споживчого програмного забезпечення Huawei Ван Ченлу неодноразово підкреслював, що Harmony OS створювалася не для того, щоб замінити ОС Android, а щоб конкурувати і перевершити її. Крім того, за словами топ-менеджера, фірмова ОС почне нову епоху інтернету речей. У наступному році вона, як очікується, буде встановлена ​​на всі підтримувані смартфони HUAWEI.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«За останні п’ять років команда розробників програмного забезпечення HUAWEI в основному замінила найосновніші частини системи Android … Від низкоуровневого драйвера до рівня абстракції обладнання і фреймворк програмування і так далі. Ми змінили все, що можна змінити », – заявляє президент підрозділу споживчого програмного забезпечення HUAWEI Ван Ченлу.

Крім того, спроститься створення додатків, завдяки інструменту для компіляції коду під платформи Windows і MacOS, а також надання розробникам готових рішень на офіційному сайті компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.