Налаштування нових Android-смартфонів стане набагато швидше

Одна з фішок iOS – максимально простий «переїзд» з одного пристрою на інший шляхом відновлення резервної копії з усіма даними і налаштуваннями. І хоча різні виробники намагаються вирішити це питання самотужки, на Android процес все-таки не настільки простий і вимагає від користувача більше дій. Судячи з усього, скоро це зміниться.

Розробники з порталу XDA помітили новий «сценарій установки», який з’явився в Android Open Source Project (AOSP). Функція під назвою «підказки по установці» покликана прискорити установку всіх потрібних додатків при переході з одного Android-смартфонів на інший.

Нова функція використовує компілятор Dex2oat, який в свою чергу оптимізує файли, використовувані середовищем виконання Android Runtime (ART) для прискорення процесу установки програм з Google Play та інших джерел. При цьому додаткам буде присвоєно один з фільтрів компілятора, який вказує на їх пріоритет при установці: DEFAULT, FAST, BULK_CRITICAL і BULK_NON_CRITICAL. Для цього будуть враховуватися різні змінні, наприклад, як часто користувач запускав ту чи іншу програму раніше.

Якщо коротко, то при відновленні резервної копії на новому Android-смартфоні в першу чергу будуть встановлюватися саме ті програми, якими людина користується найчастіше. Таким чином, він швидше зможе повноцінно використовувати пристрій, поки в тлі продовжать скачиваться рідко використовуються програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.