Apple випустить смартфон без зарядного порту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними журналіста Джона Проссером, компанія Apple збирається випустити експериментальну модель iPhone, позбавлену порту для дротового зарядки. Цю інформацію він отримав від інсайдера.

Багато користувачів чекають, коли Apple відмовиться від порту Lightning в iPhone на користь USB Type-C (як уже сталося у випадку з деякими моделями iPad), але цього може так і не відбутися. Проссер вважає, що в 2021 році компанія випустить щонайменше одну модель взагалі позбавлену зарядного роз’єму. Заряджати його можна буде тільки за допомогою бездротової зарядки, в тому числі з лінійки MagSafe .

Цієї осені Apple представила безліч зарядних аксесуарів під відродженим брендом MagSafe, вони випускаються не тільки самою компанією, а й кількома сторонніми виробниками . Серед них є адаптери для одночасної зарядки двох пристроїв (смартфона ї години). Особливість цих аксесуарів полягає в наявності магнітів, які дозволяють більш точно розмістити смартфон на котушці індуктивності, тим самим збільшуючи ефективність передачі енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джон Проссер також розповів у своєму твіттері про одне з поліпшень, яке отримають пристрої лінійки iPhone 13 в наступному році. У них з’явиться екран з частотою оновлення 120 Гц. Такий екран міг бути у iPhone 12, але Apple зробила вибір на користь іншої інноваційної технології – підтримки 5G. З чуток, додати одночасно 120 Гц і 5G компанія не наважилася через побоювання того, що це занадто негативно позначиться на часі автономної роботи пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.