Чутки: нові версії Android будуть оновлюватися через Google Play

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після релізу чергової версії Android власникам смартфонів часом доводиться чекати оновлення прошивки від виробника кілька місяців. З виходом Android 12 ситуація може змінитися: слідом за графічними драйверами Google, як очікується, інтегрує в фірмовий магазин додатків і інші компоненти операційної системи для їх швидкого скачування на призначені для користувача пристрої.

Один з користувачів порталу XDA-Developers повідомив , що в проект Google під назвою Project Mainline незабаром увійде у виконавчу додатків Android Runtime. Це дозволить розробникам прошивок публікувати оновлення для ключових елементів ОС в магазині Google Play. Таким чином, з релізом Android 12 у виробників смартфонів імовірно з’явиться можливість оновлювати окремі вузли системи, не випускаючи «великовагових» прошивок.

Такий підхід Google теоретично повинен скоротити відставання виробників пристроїв від графіка апдейтів «зеленого робота». При цьому мова йде не про поліпшення безпосередньо функціональної частини операційки, а про механізми її захисту і безпеки. За попередньою інформацією Google планує розділити Android на кілька модулів, оновлення яких буде відбуватися незалежно один від одного. Дата запуску проекту поки не підтверджена розробниками мобільної ОС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.