Прошивка Xiaomi стала красивішою: в MIUI оновився дизайн повзунків гучності і меню вимикання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ці зміни не можна назвати суттєвими, але саме такі нововведення роблять прошивку свіжою та відповідною сучасній моді.

У свіжої бета-версії MIUI 12, фірмової прошивки Xiaomi для смартфонів, змінився дизайн меню виключення пристрою, а також зовнішній вигляд повзунків перемикання гучності. Про це повідомило видання XDA-Developers, надавши відповідні скріншоти та записи екрану.

Перероблене меню виключення представлене у вигляді перемикача: якщо функціональну кнопку потягнути вгору, смартфон вимкнеться, а якщо вниз — перезавантажиться. Повзунок супроводжується анімацією (фон затемнюється в міру переміщення кнопки) і підсвічуванням зеленим або червоним кольором. Дизайнери з Xiaomi явно надихалися аналогічним рішенням в Realme UI – нове меню вимикання в бета-версії MIUI 12 вкрай схоже на те, що вже використовується в смартфонах Realme.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Меню регулювання гучності також перетворилося, але не настільки істотно. Будь-які нові візуальні ефекти в ньому теж не з’явилися.

Варто відзначити, що перероблене меню виключення доступне тільки в тих збірках MIUI 12, які засновані на базі Android 11. Але у оновлених повзунків гучності немає такого обмеження. Втім, все може змінитися до фінального релізу нововведень — поки що вони лише тестуються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.