Експерти назвали Huawei лідером на ринку смартфонів в Китаї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти з IDC провели аналіз ринку смартфонів в Китаї, назвавши лідера з продажу мобільних пристроїв. Як і раніше, це звання залишилося за брендом Huawei.

Даний виробник зберіг істотну перевагу над конкурентами. Протягом року його частка склала 41,4%. Конкуренти не змогли чинити тиск на компанію, відібравши у неї лише 0,6% продажів по відношенню до аналогічного періоду минулого року.

Друге місце в Китаї залишилося за Vivo. Вона також втратила, але всього 0,5% і тепер її показник знаходиться на рівні 17,8%. У трійці лідерів OPPO, не втратив за рік жодного відсотка. Частка цієї компанії становить 16,6%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi знаходиться за межами першої трійки, але це єдина компанія, яка продемонструвала в поточному році зростання. Її показники продажів зросли на 3,2% і досягли цифри 13%.

На п’ятому місці знаходиться Apple з результатом 8,3%. Порахували в IDC і кількість куплених смартфонів, що працюють з мережами 5G. Тут на лідируючій позиції також розташувалася Huawei з 56,6%, а ось друге місце дісталося OPPO (16,2%). Vivo знаходиться на третьому рядку з 14,5%, а далі йдуть Xiaomi (9,2%) і Realme, чия частка всього 0,9%.

Крім цього експерти вказали на загальний спад купівельної активності на мобільні пристрої в Китаї. За рік продано 84,8 мільйона гаджетів, що на 14,1 мільйона менше торішніх показників. Фахівці вважають, що на ринок чинили тиск відразу кілька негативних факторів. В першу чергу – це загальна насиченість. Важливу роль зіграли санкції США щодо Huawei. Крім того, продажу могли б бути вище, якби виробник не затримав випуск своїх флагманів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.