Huawei пояснила перевага асиметричних лінз камери Mate 40 Pro

На просторах інтернету камеру недавно представленого Huawei Mate 40 Pro нерідко називають професійною. Крім незвичайної форми блоку основної камери новинки легко помітити ще одну її особливість – асиметричний об’єктив ширококутний сенсора. Виробник офіційно дав пояснення цього моменту.

На сторінці Huawei в соціальній мережі Weibo з’явилася публікація одного з інженерів виробника, де описується специфіка об’єктива довільної форми в складі основної камери Mate40 Pro. Як відомо, ширококутні сенсори страждають викривленням зображень, ступінь якого варіюється у різних класів пристроїв. Проте проблема присутня у всіх гаджетів, включаючи флагмани.

Змінити ситуацію взялися фахівці китайського ТехноГігант, попрацювавши над 20-мегапіксельним ширококутним датчиком тильній камери новинки. Змінюючи конфігурацію об’єктива і не дотримуючись принципів симетрії, фахівці змогли звести до мінімуму спотворення зображення при широкому захопленні експозиції.

Крім того, вирішуючи проблему таким чином, інженери надалі зможуть досягти і іншого удосконалення камер. Наприклад, зменшити виступ блоку основної камери за рахунок того, що для лінз довільної форми потрібно менше оптичних елементів. Також, за запевненням фахівця, нова технологія виконання об’єктивів дозволяє пропускати більше світла на датчик, що поліпшить якість зображень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я