Названий найпопулярніший 5G-смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Samsung виявилися найбільш затребуваними на ринку 5G-девайсів. Про це повідомляється в дослідженні Strategy Analytics, опублікованому на  сайті  агентства.

На основі даних за перший квартал 2020 року з’ясувалося, що найпопулярнішим апаратом в сегменті пристроїв з підтримкою зв’язку п’ятого покоління виявився Samsung Galaxy S20 + 5G. На цей девайс довелося 9% від загальної виручки з ринку 5G-смартфонів. Відзначається, що гаджет був затребуваний на ринках Західної Європи, Південної Кореї і Північної Америки. На другій позиції з часткою вісім відсотків розмістився Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, на третій з показником п’ять відсотків – Samsung Galaxy S20 5G.

Також в топ-5 потрапили Huawei P40 Pro 5G і Huawei Mate 30 5G. Флагмани китайської компанії принесли трохи менше п’яти відсотків від загальної виручки кожен. Експерти назвали причиною лідерства Samsung в рейтингу той факт, що компанія запропонувала широкий спектр комплектуючих. Попадання в топ смартфонів Huawei пояснили величезною популярністю, якою апарати користуються на домашньому ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому глава Strategy Analytics Кен Хайерс (Ken Hyers) заявив, що в другій половині року становище на ринку зміниться: «Очікуємо, що гегемонію Samsung і Huawei послабить  Apple». За словами фахівця, залишається лише питанням часу, коли нові смартфони Apple з підтримкою 5G завоюють популярність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.