EMUI 11 стане останньою версією оболонки Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei продовжує активно розвивати власну операційну систему HarmonyOS, яка, за словами представників компанії, об’єднає в одну екосистему найрізноманітніші типи пристроїв. За даними мережевих інформаторів, з подальшим переведенням своїх гаджетів на нову прошивку компанія може відмовитися від звичної оболонки EMUI на користь власної розробки.

В ході інтерв’ю журналістам керівник відділу розробки програмного забезпечення Huawei Ван Ченлу розповів, що EMUI 11 використовує схожу з HarmonyOS структуру. Це означає, що переклад смартфонів на нову операційну систему компанія може провести без особливих складнощів. Очікується, що перший смартфон під управлінням HarmonyOS буде представлений в 2021 році.

За даними джерел мережі, вендор не планує випуск дванадцятій версії фірмової прошивки – її замінить нова операційна система. Хоча спочатку представники Huawei відзначали, що HarmonyOS не позиціонує як ОС для смартфонів, а компанія готова і надалі співпрацювати з Google з метою популяризації Android, пізніше стало відомо про плани бренду по оновленню гаджетів з EMUI 11 до HarmonyOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз бета-версія операційки Huawei вже використовується на телевізорах і тестується в інших пристроях, включаючи розумні дисплеї для автомобілів. У перспективі власники смартфонів, що працюють під управлінням EMUI 11, можуть першими отримати оновлення до Harmony OS 2.0. Про подальшу долю Android-оболонки EMUI сама компанія заяв поки не робила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.