LG перестане випускати флагманські смартфони

Компанія LG не випустить наступного року новий флагманський смартфон на платформі Qualcomm Snapdragon 875, як це було у всі попередні роки. Більше того – LG навіть не замовляє поставку нових платформ, а замість цього зробила ставку на більш прості Snapdragon 775. 

Скоріш за все, головна причина – зміна політика мобільного підрозділу компанії. Раніше смартфони серії G виходили на початку року, а смартфони серії V – в середині року, і таким чином флагмани LG виходили раз на півроку. Цього року вийшов лише смартфон серії V – LG V60 ThinQ, а от замість моделі G60 ми побачили LG Velvet, який відрізняється від всього, що компанія показувала раніше. Також нам показали смартфон-ротатор, який взагалі приніс на ринок абсолютно новий форм-фактор. 

Враховуючи, що LG Velvet працює на базі субфлагманського цьогорічного чіпсета Qualcomm Snapdragon 765G, цілком імовірно, що його наступник працюватиме на базі Qualcomm Snapdragon 775, який має бути субфлагманською альтернативою Snapdragon 875 вже у 2021 році. Скоріш за все, перший смартфон LG з цим чіпсетом побачить світ вже у другому кварталі 2021 року. 

Нагадаємо, що флагманський Qualcomm Snapdragon 875 мають презентувати на Qualcomm Tech Summit, який пройде першого грудня. Очікується, що першою моделлю на ринку з цим чіпсетом має стати Samsung Galaxy S21 (S30), а також у числі перших буде Xiaomi Mi 11. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.