3 причини за і проти покупки смартфонів серії iPhone 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple представила нові iPhone 13 жовтня 2020 року. Як і очікувалося, відбулася прем’єра відразу чотирьох нових моделей –  iPhone 12 Mini,  iPhone 12 ,  iPhone 12 Pro  і  iPhone 12 Pro Max. Навряд чи хтось назве презентацію яскравою. Згадайте, як це було раніше – наприклад, в 2017 році. Зараз же захід вийшов виключно нудним, навіть прісним.

Але нові айфони купувати будуть, це факт. З’ясовуємо, а чи варта купувати один з нових айфонів?

Називаємо головні причини «за» і «проти».

Причини «за»

Почнемо з хорошого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Cтильний дизайн

У серії iPhone 12 в Apple вирішили повернутися до стилю iPhone 4 і iPhone 5. А це, як відомо, мало не найулюбленіші айфони серед фанатів бренду. Нові гаджети вийшли і правда красивими. Всі чотири.

А за зовнішність, як відомо, пробачити можна багато.

5G (але не для нас)

У тих же США це важливо. У айфонах вперше з’явилися 5G-модеми. І споживати контент з мережі можна тепер буквально зі швидкістю світла.

iPhone 12 Mini

Компактний айфон 12 ще одна причина перейти на нову серію. Для тих, хто звик до маленьких айфон і не бажає брати в руки «лопати», iPhone 12 Mini – справжня знахідка. Його корпус навіть меншbq, ніж у iPhone 6, 7, 8, SE (2020). При цьому він отримав досить великий 5,4-дюймовий дисплей.

Чудо, а не айфон!

Причини «проти»

Але не все так райдужно.

Ціна

Нові айфони дуже і дуже дорогі. Ціна входу в світ iPhone 12 – від 30 000 гривень. І стільки просять за найпростіший айфон 12 Mini. За ці гроші зараз можна знайти iPhone 11 Pro. А «просто» iPhone 11 коштує куди дешевше, не кажучи вже про iPhone XR і XS.

З огляду на те, що нововведень в серії iPhone 12 не так багато, мимоволі задаєшся питанням, а чи варто переплачувати.

Майже такі ж камери

У всіх нових айфонів камери майже такі ж, як і у старих. Різниці між камерами iPhone 11 і iPhone 12 майже немає.

Хіба що в преміальні Pro-версії додали LiDAR (лазерний далекомір). Однак поки що ми не знаємо, наскільки він виявиться затребуваним.

Акумулятори меншого обсягу

Фіаско! Apple оснастила нові айфони акумуляторами меншого обсягу , ніж стояли в попередньому поколінні. Так, в Apple заявляють, що на часі роботи це не позначиться – але це цифри на папері.

Ми в них не віримо. І чекаємо реального тестування в життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.