Перший iPhone з підекранним сканером відбитка Touch ID може з’явитися раніше, ніж очікувалося

Якщо вірити чуткам, Apple вже давно працює над якоюсь технологією сканування відбитків пальців, яка буде вбудовуватися під дисплей. Недавній анонс оновленого iPad Air 4 з Touch ID, вбудовуваним в кнопку живлення, передбачає, що купертіновці можуть піти аналогічним шляхом з iPhone наступного покоління.

Інсайдер з ніком L0vetodream в своєму твіттері опублікував натяк на сканер відбитку пальців в нових iPhone. Раніше він був відомий деякими точними прогнозами.

У його повідомленні міститься рядок «MESA uts for iPhone», де MESA – це кодове ім’я Touch ID всередині Apple, а uts – ймовірно, скорочення від поєднання «під екраном» (under the screen), а решта досить очевидно.

Поки складно сказати, яка саме модель з серії iPhone 13 отримає сканер відбитка пальця. Наступного анонсу варто очікувати не раніше ніж через рік. Можна припустити, що Apple застосує нову технологію для SE наступного покоління, а для флагманського модельного ряду збереже можливість розблокування за допомогою Face ID.

Причина, по якій безліч користувачів хочуть повернути Touch ID очевидна. 2020 й рік виявився не кращим для сенсора Face ID, оскільки досить складно розблокувати iPhone в масці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.