Смартфони

Google випустила важливе оновлення для Android

Share

В даний час новітньої найсучаснішою і просунутою версією платформиAndroid є 11 версія, а випущена вона була ще у вересні нинішнього року. Ця операційна система є кращою серед усіх існуючих на ринку, випущених компанією Google, однак і вона містить в собі ряд недоліків, так чи інакше пов’язаних з безпекою.

Американська корпорація Google випустила критично важливе оновлення для Android, встановити яке на свої мобільні пристрої вже можуть всі користувачі, однак якщо власникам телефонів Pixel такий апдейт став вже доступний, користувачі інших телефонів, в залежності від моторності розробників тих чи інших компаній, можу отримати його через якийсь час.

Йдеться про патч для системи захисту, а є він вкрай важливим настільки, наскільки це тільки так і зовсім взагалі може бути. Справа в тому, що в його рамках співробітники Google закрили понад два десятки різних проломів у захисті, а разом з тим виправили ряд багів, які виникали в роботі ОС. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливо зауважити, що це невеликий апдейт який закриває критичні уразливості не тільки в Android 11, а й у більш ранніх версіях операційних систем з цієї серії, в тому числі Android 10 і Android 9 Pie. Встановити апдейт можна «по повітрю», але терміни його доступності на телефонах безпосередньо залежать від конкретного виробника. Якісь бренди, можливо, взагалі не стануть обтяжувати себе такого роду діями.

Компанія Google постаралася зробити все, що було в її силах, аби якомога більше людей на постійній щоденній основі користувалися смартфонами на базі її фірмовою ОС і залишалися при цьому повністю задоволеними. Жовтневий патч для системи безпеки платформи Android є критично важливим, тому якщо він доступний для установки, не варто нехтувати можливістю його оперативно встановити.

Через пролом, який він закриває, мобільний пристрій можна зламати, в тому числі дистанційно, а це, що всім напевно очевидно, цілком можуть призвести до крадіжці особистих даних користувачів і, крім того, до деяких інших далеко не найприємнішим проблем, аж до крадіжки грошових коштів з банківських рахунків і карт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Huawei представила нові смарт-годинники в Європі

    Компанія Huawei продовжує виводити свою продукцію на європейський ринок, незважаючи на заборону продавати її в…

    10.05.2024

    WhatsApp отримує свіжий новий дизайн і темний режим

    WhatsApp, один з найпопулярніших у світі додатків для обміну повідомленнями, отримав значне візуальне оновлення. Meta,…

    10.05.2024

    Google Chrome для iOS може нарешті отримати підтримку декількох профілів

    Якщо ви коли-небудь користувалися iPad з членом сім'ї або хотіли відокремити робоче життя від особистого…

    10.05.2024

    Sony 15 травня проведе велику презентацію: що побачимо

    Компанія Sony намітила на 15 травня презентацію новинок. Нам покажуть 2 смартфони. За інформацією з…

    09.05.2024

    Вразливість Telegram дозволяє відстежувати розташування користувачів

    У мережі з'явилася інформація про те, як можна визначити місцезнаходження користувачів Telegram у режимі реального…

    09.05.2024

    Samsung знову починає випускати оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22

    Samsung випустила оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22 на початку цього місяця, але…

    09.05.2024