Як дві краплі води: Google презентувала Pixel 5 і Pixel 4a 5G

Компанія Google офіційно представила новий флагманський смартфон Pixel 5, а також 5G-версію доступного Pixel 4a 5G. Pixel 5 отримав середньобюджетну платформу Qualcomm Snapdragon 765G, більш компактний в порівнянні Pixel 4a 5G 6-дюймовий дисплей і дві основні камери. Примітно, що Pixel 4a 5G трохи поступається флагману.

В цьому році Google вирішила не прагнути встановити топовий процесор в нове покоління смартфонів Pixel і вибрала більш доступний Snapdragon 765G, яким оснащена більшість среднебюджетних смартфонів. Гаджет забезпечили 8 ГБ оперативної і 128 ГБ вбудованої пам’яті. Новинка може похвалитися 6-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD +, підтримкою частоти відновлення 90 Гц і врізаної фронтальної одинарної камерою з роздільною здатністю 8 Мп. Екран захищений склом Corning Gorilla Glass 6.

На тильній стороні пристрою, незважаючи на досить великий прямокутний модуль основної камери, розмістилося лише два датчика: 12,2-мегапіксельний сенсор з світлосилою f / 1.7, який був ще в Pixel 3, а також 16-мегапіксельний датчик (f / 2.2, 107 °) з ширококутними лінзами.

Підкреслюючи розширені можливості, які тепер відкриває перед користувачем додатковий ширококутний датчик, Google представила серію фотографій, знятих на нові Pixel.

Компанія також показала, як працює функція, яка допомагає налаштувати освітлення на фотографіях:

По центру задньої кришки розмістився сканер відбитків, чия надійність посилена спеціальним чіпом безпеки Titan M.

Google Pixel 5 отримав водозахист класу IP68, заради якої виробник відмовився від аналогового 3,5-міліметрового аудіопорти. Примітно, що ємність акумулятора стала ще більша і тепер становить 4000 мАг. Заявлена ​​підтримка швидкої, бездротової Qi і реверсивної зарядки. 

Google підкреслив, що смартфон поставляється з новітньою операційною системою Android 11. При цьому виробник гарантує випускати свіжі версії ОС протягом трьох років з дня виходу гаджета. Pixel 5 пропонується в двох модифікаціях: з одно- і дводіапазонним 5G-модемом в залежності від регіону продажів. Смартфон доступний в чорному і мятном кольорах.

Хоча Pixel 4a 5G позиціонується як більш доступний в порівнянні з Pixel 5 смартфон, відмінностей від флагмана у нього не так багато. Гаджет також побудований на платформі Snapdragon 765G, але пропонується лише з об’ємом оперативної пам’яті в 6 ГБ. Ключова ж різниця між новинками полягає в тому, що у Pixel 4a 5G збільшений до 6,2 дюйма OLED-дисплей з роздільною здатністю Full HD +, але з частотою оновлення 60 Гц, і є 3,5-міліметровий аудіопорти. До того ж відсутня бездротова зарядка.

У Pixel 4a 5G встановлений більш компактний акумулятор ємністю 3800 маг з підтримкою швидкої 18-ватної зарядки. При цьому компанія підкреслила, що при меншій вартості Pixel 4a 5G отримав ідентичну основну і фронтальну камери.

Характеристики Google Pixel 5 | Pixel 4a:

  • Дисплей: 6,0 ”, OLED, Full HD +, 90 Гц | 6,2 ”, OLED, Full HD +, 60 Гц
  • Процесор: Snapdragon 765G
  • Оперативна пам’ять: 8 ГБ | 6 ГБ
  • Вбудована пам’ять: 128 ГБ
  • Основна камера: 12,2 Мп (f / 1.7) + 16 Мп (f / 2.2, 107 °)
  • Фронтальна камера: 8 Мп 
  • Акумулятор: 4000 мАг, 18 Вт | 3800 маг, 18 Вт
  • Безпека: сканер відбитків
  • ОС: Android 11

Вартість Google Pixel 4a становить $ 499. Флагманський Pixel 5 коштує $ 699.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я