В MIUI 12 тепер можна вимірювати пульс за допомогою смартфона Xiaomi

Вчора експертами з одного китайського форуму, було мало не клешнями витягнуто з останньої китайської прошивки, оновлення для вбудованого додатка «Health», яке до цього моменту могло тільки рахувати кроки і записувати хропіння під час сну. Тепер же воно по суті замінює собою всі фітнес браслети, так як навчилося вимірювати частоту серцевих скорочень користувача.

Для тих хто не знає, будь-який фітнес браслет вимірює пульс завдяки спеціальним светодиодам, які просвічують шкіру до кровоносних судин.

У момент коли серце скорочується, посудину наповнюється кров’ю і чисто візуально темніє, а потім практично повністю порожніє, стаючи при цьому практично прозорим. Цикли затемнення і освітлення і дають датчикам браслета зрозуміти з якою частотою скорочується серцевий м’яз.

І розробки MIUI вирішили провернути приблизно той же “фінт” з використанням найбільшого “світлодіода” який є в будь-якому сучасному смартфоні. Я говорю про спалах.

Отже, щоб оснастити ваш смартфон Xiaomi новою функцією, вам необхідно встановити програму за посиланням внизу статті. Це англомовна версія програми «Здоров’я», але нехай відсутність російського вас не лякає, адже інтерфейс інтуїтивний і зрозумілий навіть дитині.

Після установки заходите і натискаєте кнопку «Start» і погоджуєтеся з вітальним повідомленням натиснувши «Agree», потім вказуєте дату свого народження, стать, зріст і вагу.

Опинившись на головному вікні опускаетесь в самий низ і бачите пункт «Heart rate» і напис «Measuring heart rate» , на яку вам і потрібно натиснути.

Далі натискаєте на червону кнопку внизу екрана з поясненням принципу роботи і дозволяєте додатком використовувати камеру смартфона для замірів.

Після цього включається спалах і все що вам залишається зробити це притулити палець до камери до появи напису «Probe the finger» і тримати його поки йде вимір.

Зчитування триває кілька десятків секунд, після чого Ви отримуєте результат, який до слова можна відстежувати в статистиці, натиснувши на пункт з останнім виміром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я