Довгоочікуваний iPhone 12: Всі інсайдерські дані про головну прем’єру Apple 2020 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продукція компанії Apple у багатьох її користувачів асоціюється з флагманським обладнанням, яке майже завжди працює безвідмовно. Щороку виробник радує шанувальників якісних смартфонів інноваціями і оригінальними рішеннями, що зачіпають не тільки зовнішній вигляд, але і підхід до програмного забезпечення, автономності та безпеки. Журналісти видання «Актуальні новини» зібрали всю наявну інформацію про прийдешнє iPhone 12 і інших моделях, які будуть представлені Apple в рамках традиційної осінньої презентації.

Дата презентації iPhone 12

Apple відбудеться 15 вересня. Раніше в Мережі з’являлася безліч статей про те, що компанія не зможе своєчасно показати нові пристрої через проблеми з поставками комплектуючих. Крім того, на релізі наступного покоління iPhone могла відбитися і ситуація з коронавірусів, істотно знизила купівельну спроможність населення. Список пристроїв, які готуються до прем’єри, поки не був оприлюднений, але в ньому виразно буде присутній довгоочікуваний iPhone 12.

Можливі технічні характеристики

За даними інсайдерів, iPhone 12 буде представлений відразу в чотирьох варіаціях. Основна модель отримав дисплей на 5,4 дюйма, що відносно мало за сучасними мірками. Версії iPhone 12 Max і iPhone 12 Pro матимуть екрани на 6,1 дюйма. Найбільший дисплей на 6,7 дюйма отримає iPhone 12 Pro Max. Судячи з злитої інформації, все нові пристрої від Apple будуть мати однакову роздільну здатність в 4K. На 12-е покоління iPhone планують встановлювати екрани Samsung Display, хоча раніше компанія заявляла, що готова відмовитися в них на користь власної продукції. Швидше за все, вона дебютує вже в наступній генерації флагманських смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайське видання Mydrivers раніше заявляло, що Apple в поточному році не буде робити акцент саме на смартфони. Увага потенційних клієнтів в першу чергу повинні залучити Apple Watch і iPad Air. Сам iPhone 12 може виявитися простим продовжувачем лінійки без серйозних змін. Інші джерела в компанії повідомляють про зворотне. За однією з версій, нове покоління смартфонів від Apple повернеться до класичного форм-фактору з незграбними бічними сторонами. Відмінністю від п’ятої генерації стане розмір пристрою. Також компанія продовжить слідувати модним віянням, випускаючи виключно безрамкові смартфони.

Ще одним «цвяхом програми» на майбутній захід від Apple повинен стати реліз нової операційної системи iOS 14. Вона повинна отримати повністю переосмислений інтерфейс з інтерактивними іконками, можливістю групувати додатки в папки і багатьма іншими корисними утилітами. До iOS 14 планують оновити всі смартфони від компанії, починаючи з першого iPhone SE. Також інсайдери відзначають, що чекати виходу tvOS 14, watchOS 7 і macOS Big Sur доведеться трохи довше через виробничі затримок.

Джон Проссер, який є відомим інформатором в компанії Apple, раніше заявляв, що презентація лінійки смартфонів може відбутися 22 вересня. За його словами, виробник має намір розділити захід на дві частини, показавши спершу додаткові пристрої за типом годин або навушників, а через тиждень продемонструвати самі флагманські пристрої дванадцятого покоління. У серії останніх повідомлень в Twitter сьогодні мережевий інформатор підтвердив, що нові Apple Watch дійсно вийдуть раніше, ніж iPhone 12. Поки офіційного спростування даної інформації не було, через що компанія дійсно може провести подвійну презентацію. Проссер зарекомендував себе завдяки достовірному сливу релізів iPhone SE 2020 і MacBook Pro 13.

За останніми даними, всі пристрої нового покоління від Apple будуть підтримувати технологію 5G. Також багато інсайдерів повідомляють про суттєве зменшення так званої «монобровою» на iPhone 12 за рахунок повного видалення рамок і появи невеликої смужки у верхній частині для переговорного динаміка і датчика наближення. Компанія збирається порадувати і любителів оригінальних квітів смартфонів. У новій лінійці повинен з’явитися світло-синій прилад, який замінить собою світло-зелений.

Вартість iPhone 12

Ще одним цікавим питанням залишається вартість iPhone 12. Попереднє покоління втратило безлічі покупців через завищений цінник, через що компанія тепер має адаптувати його під всі групи споживачів. За даними інсайдерів, вартість пристрою в базовій варіації стартуватиме від 649 доларів. За найдорожчу версію iPhone 12 Pro Max з внутрішньою пам‘ятю на 512 гігабайт доведеться віддати до 1400 тисячі доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.