Все, що треба знати перед покупкою Google Pixel 4a

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Третього серпня цього року компанія Google презентувала свій субфлагманський доступний смартфон Pixel 4a. Цей смартфон стане непоганим вибором, якщо ви шукаєте компактний смартфон від відомого бренду з флагманською камерою та хорошим програмним забезпеченням, у якого буде довга підтримка. Модель коштує 349 доларів за єдину версію з 6 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті та конкурує з iPhone SE, OnePlus Nord та Samsung Galaxy A51. 

На даний момент можна впевнено стверджувати, що Pixel 4a – непоганий варіант для покупки, якщо вам потрібний фокус на вищеназваних параметрах. Якщо це не так, і вам потрібний більш універсальний смартфон, варто звернути увагу на Realme, Poco та Redmi. Головною фішкою смартфона, безумовно, залишається флагманська камера, і за 349 у нього в цьому плані справді немає конкурентів. 

Нагадаємо, що Pixel 4a отримав субфлагманський чіпсет Qualcomm Snapdragon 730G, в парі з яким працює 6 ГБ оперативної пам’яті, а об’єм внутрішньої пам’яті складає 128 ГБ. За автономність відповідальний акумулятор об’мом 3140 мАг, у якого є підтримка швидкої зарядки потужністю 18W. Смартфон оснащений OLED-дисплеєм з діагоналлю 5.81 дюйма та роздільною здатністю FHD+, який покритий захисним склом Corning Gorilla Glass третього покоління. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як я вже згадував раніше, головною фішкою смартфона стала камера. Він отримав основну камеру з одним модулем на 12 МП, як і його попередники, і вона знімає на справді флагманському рівні – а все завдяки програмному забезпеченню Google. 

Не дуже приємним параметром відносно конкурентів у Google Pixel 4a є його час автономної роботи. Слід розуміти, що смартфон оснащений акумулятором, об’єм якого складає 3140 мАг, чого справді мало у наш час для більшості активних користувачів. Тим не менше, при середньому темпі використання на день автономної роботи його має вистачити. Тут швидка зарядка також не рекордної потужності 18W, яка дозволяє досить швидко зарядити смартфон через його невеликий об’єм акумулятора. 

Незважаючи на те, що тут встановлений не флагманський Qualcomm Snapdragon 865 чи 865 Plus, потужності цілком вистачає для повсякденного використання при хорошій швидкості інтерфейсу, який при цьому працює плавно, без лагів. Qualcomm Snapdragon 730G – це явно непоганий чіпсет, якого вистачить з запасом на декілька років вперед. 

Google Pixel 4a – це явно непоганий варіант для покупки зараз, і не варто особливо очікувати виходу Google Pixel 4a 5G. Так, цей смартфон отримає більший акумулятор та потужніший чіпсет, але немає особливого змісту в його покупці, оскільки у нього буде цінник, вищий приблизно на 40 відсотків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.