Samsung буде випускати бюджетні 5G-чипи для Qualcomm

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також Samsung разом з TSMC займеться виробництвом мобільних процесорів Qualcomm Snapdragon 875G і Snapdragon 735G.

Samsung уклала новий контракт з Qualcomm. Корейська компанія буде виробляти на замовлення американського чипмейкера процесори Snapdragon для смартфонів початкового рівня з підтримкою 5G. Про це повідомляє портал SamMobile з посиланням на обізнані джерела.

За даними інсайдерів, Samsung отримала контракт на випуск 5G-процесорів Snapdragon 400-ї серії. Обсяг замовлення і інші подробиці не розкриваються. Можна лише припустити, що угода була укладена як мінімум на рік-два вперед.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, минулого тижня на виставці IFA 2020 на Берліні Qualcomm оголосила про майбутній випуск чипів Snapdragon 400-й серії з підтримкою стільникових мереж п’ятого покоління. Президент Qualcomm Крістіано Амон (Cristiano Amon) пообіцяв, що перші бюджетні 5G-смартфони на нових чипах з’являться на ринку вже в 2021 році. Майбутніми процесорами Qualcomm початкового рівня з вбудованими 5G-модемами вже зацікавилися такі компанії, як Motorola, OPPO і Xiaomi.

До речі, Samsung за останній час вдалося отримати замовлення не тільки від Qualcomm, але і від IBM і NVIDIA. Компанія буде випускати процесори IMB Power 10 і чипи NVIDIA на базі Ampere, які використовуються в відкритій серії GeForce RTX 3000.

Хоча Samsung є найбільшим в світі виробником мікросхем пам’яті, вона відстає від TSMC, коли справа доходить до 5-нанометрового техпроцесу. Завдяки своєчасному переходу на 5-нанометрові норми TSMC вдалося роздобути велике замовлення від Apple на виробництво чипів A14 Bionic для майбутньої серії iPhone 12. Також тайванський чипмейкер буде випускати по 5-нанометровому техпроцесу топові процесори Qualcomm для флагманських смартфонів 2021 модельного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.