Власники iPhone почали відмовлятися від оновлення системи, боячись відстеження

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

IOS вдосконалив систему відстеження контактів, заражених COVID-19. Виявилося, що деякі власники iPhone відмовляються встановлювати останнє оновлення iOS 13.7. Він включає вдосконалену систему відстеження контактів з людьми, інфікованими COVID-19. Немає потреби в органах охорони здоров’я розробляти спеціальні програми для цієї мети. Користувачі смартфонів Apple розглядають це нововведення як крок до повного відстеження.

Реклама

Власники iPhone, які встановлюють оновлення, зможуть отримувати сповіщення про контакт COVID-19, просто даючи згоду на їх використання. Користувачі називають це небезпечним прецедентом, хоча мова не йде про відстеження людей без їх відома.

Коли власник iPhone погоджується брати участь у програмі, його смартфон починає збирати та обмінюватися анонімними ідентифікаторами, якщо потрапляє в діапазон Bluetooth інших смартфонів. Зазначено, що ці ідентифікатори недоступні для ідентифікації користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: