Snapdragon 732G – ідеальний чіпсет для середньостатистичного користувача?

Компанія Qualcomm два роки тому вирішила заповнити пробіл між 600-ою та 700-ою серією, оскільки явно не вистачало субфлагманських чіпсетів, які можуть задовольнити всі потреби середньостатистичного користувача, і випустила чіпсет Snapdragon 710, який на свій час був справді непоганим. Після нього вийшла його розігнана версія, Snapdragon 712, яка використовувалася у популярному компактному Xiaomi Mi 9 SE, а тоді нам показали справді цікаві рішення, які вже ближчі до 800-ї серії, ніж до Snapdragon 600-ї серії – Snapdragon 730 та його G-версію з розігнаним відеоадаптером. 

Після цього був анонсований і Snapdragon 720/720G для доступних смартфонів, так і Snapdragon 765/765G з підтримкою роботи в мережах п’ятого покоління для субфлагманських пристроїв, а тепер компанія Qualcomm вирішила випустити оновлену версію справді вдалого Snapdragon 730G, який досі, навіть через рік після виходу, можна назвати ультимативним рішенням для середньостатистичного користувача. Вона отримала назву “Snapdragon 732G” і приречена на успіх, як і Snapdragon 730G свого часу. 

Нагадаємо, що Snapdragon 730G встановлений у таких хітах, як Google Pixel 4a, Poco X2 та Xiaomi Mi Note 10/Mi Note 10 Pro/Mi Note 10 Lite. Розігнана версія цього чіпсета буде встановлена у новому Poco X3, який повинні анонсувати вже найближчим часом, і який явно буде добре продаватися. 

Цей чіпсет виготовлений по тому самому техпроцесу 8 нанометрів, що і попередня версія, але має вищі частоти на 0.1 ГГц, а також має розігнане на 15 відсотків відеоядро Adreno 618. Підтримки роботи в мережах п’ятого покоління, як і у Snapdragon 730G, немає, але для користувачів, яким ця фішка вже необхідна, є Snapdragon 765G. Варто також звернути увагу на підтримку Bluetooth 5.1, aptX Adaptive та TrueWireless Stereo, а також оновленої версії швидкої зарядки Qualcomm Quick Charge 4+ (у Snapdragon 730G підтримується лише Quick Charge 4). 

У нового чіпсета є всі шанси стати справді хорошим варіантом для всіх користувачів, яким потрібен смартфон з досить демократичним цінником, але з достойною потужністю, і при цьому їм не потрібна підтримка 5G. Для таких випадків є смартфони на Snapdragon 765/765G, які вже можуть повноцінно працювати у 5G-мережі. Слід розуміти, що пройшли часи, коли лише флагманське залізо могло гарантувати адекватну роботу, а враховуючи те, що Snapdragon 865 коштує для виробників смартфонів вдвічі більше, ніж минулорічний Snapdragon 855 свого часу, ви просто переплачуєте за, по суті, надлишкову у більшості випадків продуктивність. 

Нагадаємо, що першим смартфоном на Qualcomm Snapdragon 732G повинен стати Poco X3, який мають показати вже незабаром і який буде коштувати, як очікується, близько 200-250 доларів. За таку ціну це буде справді модель, приречена на хороші продажі, тому варто зачекати старту продаж, якщо ви підбираєте собі смартфон саме за таку ціну. Цілком можливо, що незабаром після анонсу Poco X3 своє рішення на Snapdragon 732G покаже і компанія Realme, яка явно націлена на ту саму аудиторію, що і Poco, тому конкуренція буде, а від неї, як відомо, завжди виграє покупець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.