Samsung зробила найкращий в індустрії екран з отвором під камеру

Американська компанія по стандартизації і сертифікації в галузі техніки безпеки Underwriters Laboratories (UL) опублікувала результати дослідження новітніх екранів Samsung, встановлених у флагманські смартфони Galaxy Note 20 Ultra і Galaxy Z Fold 2. За оцінками експертів, південнокорейському гігантові вдалося зробити найбільш передові дисплеї з отвором під фронтальну камеру. 

Фахівці UL встановили, що якість зображення в області навколо отвору такий же, як і на всій решті частини екрану. У лабораторії перевірили відхилення кольору, яскравості і насиченості шляхом точного вимірювання цих показників в 12 точках по краях отвору. У підсумку експерти заявили про однорідність зображення навколо отвору і значенні коефіцієнта точності кольору Delta E менше 2. Це означає мінімальне відхилення кольору, так як при Delta E менше 2 людське око не здатне розрізнити різницю в кольорі або чіткості.

Домогтися кращого в галузі якості зображення навколо отвору під камеру Samsung вдалося за рахунок використання високопродуктивних лазерів. Відзначається, що під час створення отвори матриця може забруднитися – тоді область навколо виявиться трохи потемніла. У нових же флагманах Samsung такого спотворення немає, тому користувач може побачити чіткий контраст між отвором і основною частиною екрану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.