В Android 11 знайшли істотний недолік

Компанія Google вирішила примусити власників смартфонів на базі Android 11 користуватися вигідною лише їй камерою. Функція вибору альтернативи з сторонніх додатків в новій версії операційки виключена.

Примусову функцію виявила редакція мережевого медіа-ресурсу Android Police. Представник розробника на прохання спростувати зазначену інформацію відповів відмовою. За його словами, в одинадцятій версії Andoid немає змоги вибирати інструменту за замовчуванням. Підтвердження цих слів видно на прикладеному нижче фото.

Очікується, що відтепер базова камера буде використовуватися в переважній більшості додатків. Під виключення з цього правила можуть потрапити лише «Твіттер», «Інстаграм» і кілька інших ресурсів зі своїми власними інструментами для зйомки.

Можливість отримання доступу до вибору програми для камери у власників андроїд-смартфонів, проте, залишиться. Нівелювати описані вище функції Google допоможуть апаратні інструменти (так, подвійний клік на кнопку живлення відкриє доступ до вибору програми для камери).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.