На Android з’явилася потрібна функція з iOS 14

В  iOS 14 з’явилося безліч функцій, давно доступних в Android, на зразок компактної «звонилки», режиму «картинка в картинці» і можливості додавання віджетів на робочі столи. Але не обійшлося і без унікальних нововведень, одним з яких стали індикатори використання камери і мікрофона. Зусиллями сторонніх розробників ця корисна опція з’явилася і в Android.

Коли будь-яка програма в iOS 14 використовує камеру або мікрофон, то в верхньому правому куті екрану з’являється індикатор зеленого або оранжевого кольору. Це дозволяє користувачеві завжди знати, якщо програма в даний момент веде запис, навіть у фоновому режимі. У випадку з Android ця проблема особливо актуальна, тому що багато додатків запитують доступ до камери і мікрофону, і не завжди зрозуміло, для якої мети і коли саме вони користуються цією можливістю.

Додаток Access Dots було розроблено одним з користувачів порталу XDA. Працює він за тим же принципом, що і відповідна функція в iOS 14, відображаючи на екрані точку зеленого або оранжевого кольору, коли додаток запускає камеру або мікрофон відповідно. 

Саме ПО максимально просте у використанні. У ньому можна налаштувати розмір індикатора і його розташування на екрані. При цьому у Access Dots немає доступу до камери і мікрофону.

Додаток сумісний зі специфікацією під управлінням Android 7.0+ і поки що доступний для скачування на XDA . Незабаром автор обіцяє випустити його в Google Play. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.