Вийшла прошивка MIUI 12.1 для Xiaomi. Що змінилося

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Починаючи з 18 липня 2020 року, всі бажаючі можуть завантажити з офіційного форуму Mi China білд стабільної тестової прошивки MIUI 12.1, після чого її можна встановити на більш ніж один десяток смартфонів.

Повідомляється, що нова ОС буде тестуватися на протязі декількох тижнів, а її реліз в остаточному стабільному вигляді може статися вже в кінці серпня або в першій половині вересня. Тепер, після установки нової прошивки, власники смартфонів Xiaomi і її дочірніх брендів можуть вибирати будь-яку анімацію розблокування телефону за допомогою пальця. Можна вибрати як одну з декількох доступних за умовчанням, так і створити свою власну, або завантажити чужу, зробивши це через додаток «Теми».

Ще однією новою функцією даної прошивки стала функція під назвою «Безпечна клавіатура», включивши яку при розблокуванні телефону цифри завжди будуть відображатися в випадковій послідовності. Потрібно це для того, щоб ніхто сторонній по руху пальців в момент розблокування телефону не зміг визначити, який саме пароль встановлений на мобільний пристрій. Додаток «Mi Помічник» обзавівся новими функціями і можливостями для надання користувачеві швидкого доступу до інформації та різних функцій, а сам інтерфейс даної програми був перероблені в сторону мінімалізму. Додаток «Погода» також оновився, отримавши покращений зовнішній вигляд та інші особливості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При використанні опції Always-on Display, яка завжди відображає на екрані певні дані, тепер можна приховувати ті чи інші піктограми, щоб тим самим на екрані містилося менше різних відомостей. Пошук по розділу «Спеціальні можливості» для людей з обмеженими можливостями став набагато простіший, тому тепер знайти потрібну настройку можна набагато швидше, ніж раніше. В додатках «Камера» та «Галерея» прошивки MIUI 12.1 вийшли нові фільтри, а ще тепер користувачі можуть з використанням стандартних засобів операційної системи встановлювати водяні знаки на свої фотографії. Нова ОС містить в собі липневе оновлення для системи захисту Android від Google, а також ряд інших нововведень, які позитивно позначаються на її безпеки, швидкості роботи і енергоспоживанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.