Xiaomi не стане оновлювати до прошивки MIUI 12 бюджетні смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним з найбільших в світі виробників мобільних пристроїв на ринку є компанія Xiaomi, а випускає вона телефони з різних цінових категорій, починаючи з вкрай дешевих і закінчуючи неймовірно дорогими, яких обходиться покупка в украй велику грошову суму. Даний виробник займається створенням і випуском телефонів на ринок ось уже як багато років, і за такий період часу його фірмові гаджети встигли знайти широку популярність і популярність як в межах домашнього регіону, тобто в Китаї, а також безлічі інших держав. Всі телефони цієї компанії поставляються разом з операційною системою Android, а вона, в свою чергу, доповнена прошивкою MIUI.

Щорічно ця прошивка оновлюється до нових версій, отримуючи нові функції і можливості. До кінця літа 2020 року до операційної системи MIUI 12 виявляться оновлені всі сучасні моделі телефонів Xiaomi, в тому числі під дочірніми брендами Redmi і Poco, однак, як виявилося, далеко не всі мобільні пристрої отримають новітнє програмне забезпечення. Воно, в залежності від конкретної моделі телефону, може бути засноване на Android 9 Pie або Android 10, тобто в якихось випадках користувачам доступно найновіше і сучасне ПО з усіх існуючих на ринку, а в якихось випадках вже далеко не саме передове, в зв’язку з чим в конкретної моделі телефону можуть бути недоступні ті чи інші нововведення.

Як стало відомо, назавжди на прошивці MIUI 11 працювати залишаться такі електронні пристрої, як Redmi Note 4X, Redmi 4X, Redmi Note 5A в стандартній і просунутої версіях, Mi 5C, Mi Max 2, Mi Note 2, Mi Mix, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 5 Plus, Mi 5X, Redmi 5A і Redmi 5. всі такі гаджети, а також планшет Mi Pad 3, визнали застарілими, тобто, простіше кажучи, всі вони абсолютно точно не будуть оновлені до новітньої операційної системи. Як і завжди в подібних ситуаціях, компанія Xiaomi не уточнює, чому саме її фірмові телефони перестануть отримувати оновлення, але якщо поглянути на перелік цих мобільних пристроїв, то можна легко і просто помітити, що всі вони неймовірно сильно застаріли, в повній мірі втративши свою колишню привабливість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi не оновиться дані телефони до MIUI 12, MIUI 13 або якийсь інший більш новою операційною системою, тому всі вони продовжать працювати на MIUI 11, а отримувати апдейти вони будуть лише до тих самих пір, поки китайська корпорація випускатиме їх в рамках даного програмного забезпечення. Робити це вона гарантовано буде не довше, ніж до осені 2020 року, тому вже незабаром користувачі всіх цих більш ніж п’ятнадцяти електронних пристроїв позбудуться новітнього програмного забезпечення, тому що таке виявиться просто недоступно. Середній термін програмної підтримки телефонів від даного виробника знаходиться на рівні 2 – 4 років, тобто купивши якусь новітню модель в цьому році, потім вона протягом кількох років буде отримувати апдейти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.