Смартфони на Android подорожчають, і ось чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вартість флагманських смартфонів на Android підвищиться. Подорожчання пов’язують з високою ціною на процесори Qualcomm.

За інформацією з Південної Кореї, опублікованою на одному з тематичних форумів, процесор нового покоління Snapdragon 875 буде оцінений приблизно в 250 доларів. При цьому вартість чипа Snapdragon 865, який використовується в багатьох флагманських апаратах на Android, становить близько 150-160 доларів.

Це вплине на підвищення вартості виробництва телефонів і призведе до зростання цін на ринку. На думку журналістів, кінцевий споживач відчує підвищення цін у 2021 році, коли на ринок вийде значна кількість смартфонів на базі Snapdragon 875. Фахівці підкреслили, що вартість нового чипа для кожного виробника гаджетів буде залежати від обсягу замовлень, проте ціни на процесори в будь-якому випадку будуть високими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автори Digit пояснили зростання цін на процесори тим, що крім безпосередньо чипів виробники смартфонів будуть змушені купувати додаткові деталі і мікросхеми, наприклад, 5G-модем і радіочастотні компоненти. Також висока вартість чипів може бути обумовлена ​​очільним становищем Qualcomm в даному сегменті ринку.

Згідно зі звітом із Тайваню, заснований на пятінанометровому техпроцесі Snapdragon 875 вже запущений в масове виробництво. Чип повинен отримати компонент Cortex-X1 Super Core, який обіцяє збільшити продуктивність обробки даних на 30 відсотків у порівнянні з ядром Cortex-A77. Очікується, що Qualcomm анонсує чип Snapdragon 875 у грудні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.