Huawei запатентувала смартфон зі знімними об’єктивама

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В допомогою винаходу Huawei сподівається наблизити свої смартфони до повноцінних фотокамер.

Компанія Huawei запатентувала смартфон зі знімним зум-об’єктивом. Інформація про новий пристрій міститься в документі європейського бюро з інтелектуальної власності (European Union Intellectual Property Office, EUIPO).

З тих пір, як Huawei почав співпрацювати з виробником Leica, смартфони компанії стали щорічно потрапляти в списки кращих камерофонів. Так і зараз, незважаючи на те, що Huawei P40 Pro був випущений вже деякий час назад, в рейтингу DxOMark він як і раніше на першому місці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно в лінійці з’явилася флагманська модель Huawei P40 Pro +, яка володіє 10-кратним оптичним зумом. Для досягнення цього ефекту компанія встановила перископний модуль в основну камеру.

Хоча Перископна камера займає менше місця, ніж звичайні-зум системи, якість знімків на неї трохи гірші. Щоб виправити цю проблему, Huawei планує додати смартфонам приєднуючі об’єктиви, як у звичних фотокамер.

Конкретний патент виданий на потрійну камеру, що включає себе великий датчик зі знімними об’єктивами, два датчика меншого розміру і подовжений модуль спалаху.

Нагадаємо, що ідею зі знімними модулями Moto Mods раніше планувала реалізувати компанія Motorola, проте успішним проект не стала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.