Смартфони

Xiaomi MI 10T Pro, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Huawei Mate X2 і інші смартфони з екраном 120 Гц

Share
Час читання: 2 хв.

Сьогодні надійне джерело повідомив про те, які конкретно нові моделі мобільних пристроїв зможуть похвалитися сучасним дисплеї з високою частотою оновлення, побудовані які можуть бути на основі технологій IPS і OLED.

Повідомляється, що в число смартфонів, які оснащені екраном з частотою оновлення 120 Гц і вище, до кінця нинішнього року потраплять такі нові моделі телефонів, як Xiaomi MI 10T Pro, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Huawei Mate X2, Google Pixel 5 і Lenovo Legion , а також деякі інші. При цьому, як наголошується, компанія Apple не захотіла встановлювати ні в одну з моделей iPhone 12 таку особливість, тому всім власникам цього телефону, якщо пощастить, доведеться задовольнятися 90 Гц або навіть більш меншим значенням. Таким чином, простіше кажучи, дуже багато брендів збираються почати встановлювати сучасні інноваційні дисплеї в своїх телефони, але далеко не всі компанії вирішили вчинити подібним чином в силу різних причин.

Чому Apple вирішила відмовитися від 120 Гц екрану – невідомо, але, швидше за все, вона просто поки що не бачить ніякого сенсу в такій частоті оновлення, адже чим вона вища, чим швидше буде розряджатися мобільний пристрій, і це, звичайно, обов’язково потрібно враховувати. Саме тому багато брендів йдуть на невелику хитрість, пропонуючи включити «розумне» управління частотою кадрів. У такому випадку, якщо наприклад відтворюється фільм в форматі Full HD з частотою 25 кадрів в секунду, висока частота оновлення буде відключена, а ось при використанні браузера або при роботі з різними додатками вона буде сама включатися. Подібна функція є в iPad Pro (2018) і (2020), які випустила Apple.

Смартфон Huawei Mate X2 – це наступне, третє за рахунком, покоління смартфона компанії, оснащеного гнучким екраном. Він виявиться не тільки гнучким, але ще і, крім цього, зможе запропонувати високу частоту оновлення, завдяки чому він зможе забезпечувати більш кращий користувальницький досвід від процесу використання будь-якого мобільного пристрою. Не виключено, що якісь ще бренди готуються до того, щоб випустити смартфони з екраном 120 Гц і вище, проте точних достовірних даних на цей рахунок нього. Очікується, що зустріти таку особливість в телефонах середньої цінової категорії можна буде вже в 2020 році, а ось до бюджетних смартфонів вона повинна дістатися тільки до 2021 року або навіть пізніше, в залежності від собівартості дисплеєм з такою особливістю.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Epic Games продовжує боротьбу з Google через магазин додатків

    Epic Games продовжує боротьбу з Google у рамках судового розгляду, звинувачуючи корпорацію у порушенні антимонопольного…

    30.09.2024

    У США почав працювати новий сервіс Starlink

    SpaceX приступила до тестування в США свого сервісу Starlink Direct To Cell (DTC), який дозволяє…

    30.09.2024

    Оприлюднено інформацію про стан російської ядерної зброї

    Росія вважається другою у світі за ядерним потенціалом. На першому місці - США. В окупантів…

    30.09.2024

    Експерти з’ясували, що ШІ може стежити за користувачами

    Дослідник Йоган Рейбергер виявив вразливість у macOS-версії ChatGPT, яка дозволяє зловмисникам встановлювати шпигунське програмне забезпечення.…

    30.09.2024

    Twitter (X) втратила 78,7% вартості після покупки Ілоном Маском

    Вартість Twitter, перейменованої на X після покупки Ілоном Маском, різко впала, за оцінками консалтингової фірми…

    30.09.2024

    Британець замість iPhone 16 Pro отримав від Apple два блокноти

    У Великобританії чоловік замовив на офіційному сайті компанії Apple новий iPhone 16 Pro, але в…

    30.09.2024