Частина важливих нововведень Android 11 може не з’явитися на більшості пристроїв

На початку червня Google випустила першу публічну бету Android 11 , яку можуть випробувати не тільки власники «пікселів», а й користувачі смартфонів OnePlus , Xiaomi і OPPO. Як стало відомо, деякі з ключових нових функцій можуть так і залишитися ексклюзивними для пристроїв лінійки Pixel.

Розробники з порталу XDA вивчили документацію по Android 11, в якій Google вказує, які з нових функцій повинні бути реалізовані на всіх пристроях в обов’язковому порядку, на розсуд виробників або не повинні бути доступні зовсім. Всього в документі описується близько 60 фішок, серед яких особливу увагу заслуговують три – вони будуть необов’язковими для всіх Android-пристроїв.

 

Першою функцією, реалізація якої є необов’язковою для сторонніх виробників, стало оновлене меню живлення. Google кардинально переробила цей розділ системи, помістивши в це меню доступ до платіжних картах Google Pay і управління розумними приладами в екосистемі Google Home.

Другим опціональним нововведенням стала угруповання повідомлень від месенджерів в окремий блок в центрі повідомлень. З такою реалізацією нові вхідні повідомлення знаходяться завжди у верхній частині списку, завдяки чому їх не потрібно шукати серед інших повідомлень. 

Також в список необов’язкових змін потрапив інструмент під назвою IdentityCredential. Він дозволяє програмам зберігати на пристрої документи, що засвідчують особу користувача. Це можуть бути водійські права, паспорт або щось ще. Подібна можливість вже реалізована в деяких країнах, однак новий інструмент Google дозволяє додатково убезпечити особисті дані, зберігаючи їх у виділеній захищеної області пам’яті на пристрої. 

Реалізація цих трьох фішок безпосередньо залежить від OEM-виробників. Вони можуть як додати ці зміни в свої прошивки, так і порахувати їх непотрібними. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.