iOS 14 всього лише копіює Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після виходу оболонки MIUI 12 на базі операційної системи Android 10 багато хто заговорив про те, що вона стала дуже схожа на iOS 13. Тепер же, після презентації iOS 14, заговорили про те, що Apple скопіювала те, що давно є в Android.

Одним з основних моментів iOS 14 є те, що на головному екрані можуть відображатися віджети, які давним-давно присутні в Android. Google протягом декількох років вдосконалювала цю функцію Android, надаючи користувачам можливість вибирати і змінювати зовнішній вигляд, розмір і інші характеристики віджетів для самих різних додатків.

Крім того, функція перегляду встановлених додатків, яку Apple називає «Бібліотекою додатків», схожа на панель додатків в операційній системі Android. В цьому розділі показуються всі додатки, які встановлені на мобільному пристрої. Apple також дозволяє користувачам вручну приховувати додатки, щоб вони відображалися лише в списку «Бібліотека додатків».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Картинка в картинці» також є однією з основних функцій iOS 14, однак ця функція була додана ще в Android 8.0, а сама Apple представила її на iPad в оновленні операційної системи iOS 11. Тепер же режим «картинка в картинці» нарешті з’явився і в iPhone. Завдяки підтримці режиму «картинка в картинці» користувачі iPhone можуть використовувати іншу програму під час перегляду відео або виконання викликів FaceTime.

Крім того, з’явився додаток «Переклад», який дозволяє переводити голосові і текстові повідомлення між 11 мовами, включаючи російську, без підключення до Мережі. На Android ця функція також присутня, досить просто завантажити необхідні мовні пакети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.