Експерти назвали найкращі смартфони для фото і відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цій збірці ви знайдете справжніх помічників цінителів краси природи та любителів фотографуватися. Тут представлені моделі декількох фірм, які належать різним ціновим діапазонам, але всіх їх об’єднує висока якість зйомки.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Знову ця фірма радує нас камерами в своїх телефонах. Ця модель гідна місця в цьому топі так як вона має функції десятикратного і тридцятикратного зуму, в різних режимах зум може досягати навіть стократного збільшення.

Ще одна перевага моделі – відмінна якість відео. Навіть якщо ви захочете вирізати з нього кадр, то отримаєте не набір пікселів, а повноцінне зображення, як, яке деяким непосильно в режимі звичайної зйомки фото. Доступна зйомка відео навіть в якості 8К, ось тільки при цьому режимі не працює функція стабілізації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Великий екран AMOLED дозволяє насолодитися соковитими кольорами фото і відео, а батарея у цій моделі досить містка і заряджається за годину. Одним словом, повний набір: бери і знімай! Звичайно, ціна питання велика: від 38 тис гривень, але гарна якість вимагає відповідної оплати, чи не так?

Xiaomi Mi Note 10

Мудрі китайці не перестають нас дивувати. У черговому смартфоні їх виробництва дійсно чудова камера, здатна здивувати не тільки любителів, але і професіоналів. Камер цілих п’ять: 108/20/12/5/2 мегапікселів! Діафрагмі цього гаджета не перешкода навіть темний час доби: нічний режим з легкістю вирішує проблему недостатнього освітлення. Також постаралися розробники і над режимом портрета: при його використанні кольору передаються насичено, але разом з тим дуже природно. А використання зуму не вбиває фото і відео.

Словом, якщо ви хочете стильний смартфон, з хорошим акумулятором і гідною батареєю, а також обожнюєте фотографуватися вночі – то ви звернулися за адресою.

Флагман коштує дешевше, ніж багато його конкуренти: 13 тис гривень. Можна сказати, що це досить дешево для таких професійних камер

HUAWEI P30 Pro

Дітище ще однієї, не менш прославленої китайської компанії, p30 став улюбленцем багатьох завдяки камерам, яких у нього, до речі, чотири: 40,20 і 8 мегапікселів (основні) і 32 мегапікселя фронтальна. І все в ньому прекрасно: реалістична картинка, створена завдяки чудовій стабілізації, відмінною роботою зуму і ToF. При цьому чимала ємність батареї, яку можна заповнити за годину-півтори завдяки функції швидкої зарядки. А спритний процесор робить роботу максимально комфортною: ви не побачите дратівного перескакування з об’єкта на об’єкт, зависань смартфона при редагуванні фото, проблем з відтворенням відео. Що цікаво: р40 не зміг обійти свого предка, р30, за якістю зйомки! У нового флагмана цієї кампанії немає такої якості передачі кольору і стабілізації, що звичайно плюс в скарбничку нехай старішого, але більш відпрацьованого р30. Вартість: від 22 тис гривень.

iPhone 11 Pro

Звичайно, ця компанія стежить за досягненнями конкурентів і тому сама активно працює, додаючи щось в свої творіння або покращуючи їх старі функції. І 11 Айфон тому явне підтвердження: у нього три камери, кожна з яких має різну діафрагму. Тобто вони, можна сказати, спеціалізовані на якійсь конкретній ситуації / режимі. Також прокачано і масштабування.

У порівнянні з попередниками, в цій моделі потрудилися над черговим прокачуванням режиму портрета. Тепер у користувачів є вибір між декількома варіантами освітлення. Також була покращена стабілізація. Так що там стабілізація, освітлення, портрети, якщо тепер панорама йде з значно більшим кутом огляду: його набагато розширили!

Вартість: від 33 тис гривень

Отже, ви побачили топ кращих телефонів для любителів фото і відео. Ми враховували все найважливіше: кількість камер, їх діафрагму, стабілізацію, режими зйомок і освітлення, їх злагодженість, якість передачі кольору, дисплей і акумулятор. Словом, все те, від чого залежить ваш комфорт при створенні фото. Хотілося б підкреслити, що на сьогоднішній день ці смартфони кращі за цими критеріями, нехай деякі з них і не найновіші в своєму ряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.