10 функцій для смартфонів, про які ви не знали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У вашого смартфона набагато більше можливостей і прихованих фішок, ніж може здатись на перший погляд. Крім того, що смартфон сам по собі дружний до користувача, він ще й має багато можливостей, які непомітні спочатку, але коли ви про них дізнаєтесь, то зможете здивувати оточуючих. Гаразд, здивувати друзів ви зможете лише у тому випадку, якщо змусите смартфон левітувати в повітрі, але всі ці маленькі фішки та можливості допоможуть у повсякденному житті. Можливо, якісь з цих фішок ви вже знаєте, але інші точно зможуть здивувати та змусити сказати “Чому я не використовував це раніше?”. 

Оцифруйте ваші документи 

Завдяки тому, що якість камер у смартфонах відчутно виросла, вам більше не потрібен сканер для переведення всіх своїх паперових файлів в цифровий вигляд. Для цього вистачить програми, встановленої на смартфоні. Така функціональність є у Evernote, Google Drive, CamScanner та інших. Це особливо зручно в тому випадку, якщо потрібно надіслати комусь файл, але поблизу немає сканера, при цьому раніше згаданий файл є лише у паперовому вигляді. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Визначайте музику за секунду

Ви можете використати Shazam чи SoundHound для пошуку назви того треку, який грає з якогось джерела звуку біля вас, але, виявляється, це можна зробити ще легше. У цьому може допомогти голосовий асистент – Google Assistant чи Siri. Досить запитати у них “What song is this?” (на жаль, українську мову ні один з цих голосових помічників не підтримує), і асистент, розпізнавши трек, відобразить вам його назву та виконавця. 

Встановіть свої контактні деталі на екрані блокування 

Часто в людей виникають ситуації, коли пристрій десь загубився, і від цього ніхто не застрахований. Наша задача – максимальному спростити тому, хто знайде ваш смартфон, пошук власника пристрою. Найрозумнішим рішенням буде просто винести контактну інформацію, наприклад, email-адресу, на екран блокування. Це можна зробити в програмі “Налаштування” на Android-смартфоні, або в програмі “Здоров’я” на iOS. 

Отримуйте автоматичні повідомлення про зміну погоди

Є сервіс, який дозволяє отримувати сповіщення, коли відбуваються якісь зміни в погоді – він називається “IFTTT”. Налаштувавши його, ви будете отримувати сповіщення на смартфон, коли, наприклад, починає падати дощ, що буде справді корисним у багатьох ситуаціях. 

Вимикайте Wi-Fi голосом

Так, це теж дозволяють робити голосові асистенти – Google Assistant, Siri та інші. Вам потрібно лише запустити голосового асистента та сказати “Turn off Wi-Fi”, після чого ви отримаєте бажаний результат. Це, до речі, стосується і Bluetooth. 

Керуйте комп’ютером, використовуючи смартфон

Багато програм для перегляду медіаконтенту, для прикладу, YouTube, мають вбудовану функціональність дистанційного управління. Якщо ви хочете керувати комп’ютером повністю за допомогою смартфона, варто використати програми “Unified Remote”, “Alfred” та інші. 

Змініть клавіатуру

І Android, і iOS підтримують клавіатури від сторонніх розробників, які мають значно ширшу функціональність, ніж стандартні – наприклад, вони мають додаткові символи, емодзі, а також підтримують алгоритми машинної обробки для покращеної автокорекції. Особисто я завжди рекомендую і сам використовую клавіатуру компанії Google – GBoard, в першу чергу через вищезгадані причини. 

Прослідковуйте енергоспоживання смартфона

І Android, і iOS відображають те, як різні програми використовують заряд вашого акумулятора, тому варто зайти в налаштування, подивитись на графік енергоспоживання та вирішити, які програми споживають надто багато енергії в фоні, будучи при цьому не дуже потрібними, через що їх можна, і навіть треба видалити. 

Використовуйте “режим польоту” для пришвидшення зарядки

Технології швидкої зарядки зараз є майже в кожному смартфоні, але можна зробити щось зручне ще зручнішим – для цього слід просто ввімкнути режим “У літаку”, або просто “режим польоту”. В цьому режимі смартфон споживає менше енергії, оскільки не використовує Bluetooth, Wi-Fi, 4G LTE та інші стандарти бездротового зв’язку. 

Утримуйте інших людей в рамках однієї програми (фішка для Android)

В шостій та всіх наступних версіях операційної системи Android є фішка “прикріплення програми”. Коли вона активована, ви можете “прикріплювати програми” з меню останніх запущених програм, після чого з цієї програми не можна буде вийти без введення PIN-коду. Ця функція буде дуже корисною в ситуації, коли потрібно передати смартфон на деякий час другу чи дитині, і вам не хочеться, щоб вони заходили в інші програми, крім вже відкритої. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.