Samsung Galaxy Note 20 може отримати значно потужнішу платформу

За старою традицією, компанія Samsung з року в рік пропонує новий чіпсет у флагманській серії Samsung Galaxy S, яка виходить на початку року, а Samsung Galaxy Note стає покращеною версією цього смартфона, але з таким самим процесором. Схоже, що цього року Samsung поступить по-іншому, і Samsung Galaxy Note 20 вийде з потужнішим чіпсетом, ніж модельний ряд Galaxy S20. 

За останніми даними від інформаторів, компанія Samsung готується до початку повномасштабного виробництва процесорів Exynos 992, які будуть виготовляти по техпроцесу 5 нм. Інші джерела кажуть, що у компанії досі вагаються щодо того, чи встановлювати чіпсет вже в Galaxy Note 20, чи зачекати до наступного покоління Galaxy S, яке повинно вийти вже у 2019 році. 

Зрозуміло, що новий техпроцес дозволить покращити потужність та енергоефективність смартфонів у порівнянні з Galaxy S20, але це буде не єдиним покраенням. Exynos 992 буде використовувати ядра ARM Cortex-A78 та відеоядро Mali-G78, що дозволить дуже відчутно знизити енергоспоживання при такій самій потужності. Грубо кажучи, перехід з семинанометрового техпроцесу на п’ятинанометровий буде дуже відчутний як в плані покращення потужності, так і в плані зниження енергоспоживання. 

Ця інформація викликає і деякий скептицизм, оскільки компанія завжди презентувала новий чіпсет в серії S, і те, що саме зараз вона цього не робитиме, викликає певні запитання. Ба більше – Samsung під час переходу на техпроцес 7 нм не була піонером, скоріше навпаки – коли нові чіпсети вже випускались по семинанометровому техпроцесу, Samsung випустила свій флагман на восьминанометровому чіпсеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я