Найдешевший 5G-смартфон Huawei Enjoy Z представлено офіційно

Найдешевший 5G-смартфон Huawei Enjoy Z представлено офіційно

Компанія Huawei вчора офіційно представила свій найдоступніший смартфон з підтримкою 5G – Enjoy Z 5G.

Він же став і першою моделлю компанії на однокристальній платформі MediaTek Dimensity 800. Поки це перший пристрій, але в майбутньому у Huawei буде більше смартфонів на SoC MediaTek середнього і вищого рівня.

Ці платформи виступлять альтернативою своїм же однокристальним системам Kirin, виробництво яких постраждає після введення в дію чергових санкцій США.

Незважаючи на те, що смартфон вийшов недорогим, в ньому застосовується екран з кадровою частотою 90 Гц. Діагональ екрану склала 6,5 дюйми, роздільна здатність – 2400 х 1800 пікселів. Фронтальна камера характеризується роздільною здатністю 16 Мп, в основній камері застосовуються датчики роздільною здатністю 48, 8 і 2 Мп.

Ємність акумуляторної батареї становить 4000 мАг, підтримується і швидка зарядка – потужністю 22,5 Вт.

Найдешевший 5G-смартфон Huawei Enjoy Z представлено офіційно

Особливість конструкції Huawei Enjoy Z 5G полягає в особливому розташуванні антен – вони не перекриваються рукою користувача ні в вертикальному положенні, ні в горизонтальному. За рахунок цього забезпечується стабільність зв’язку 5G.

Найдешевший 5G-смартфон Huawei Enjoy Z представлено офіційно

У моделі три версії. Базова за ті самі $ 240 ( 6 429 гривень) пропонує 6 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ флеш-пам’яті. Варіанти дорожчі – з 6 ГБ або 8 Гб ОП і 128 ГБ флеш-пам’яті, коштують – $ 265 ( близько 7 099 гривень) і $ 310 ( близько 8 305 гривень) відповідно.

Новинка вже доступна для замовлення в Китаї. Наприклад, її можна придбати через відомий онлайн-магазин JD.com. Про плани з випуску Enjoy Z 5G за межами Китаю поки нічого не говориться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.