Митники влаштували розпродаж iPhone: скільки отримав бюджет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Державна митна служба продала на електронному аукціоні 14 iPhone, в основному – п’яті, сьомі, десяті і один восьмий, виручивши за них 78 тис. грн, повідомила прес-служба відомства.

Спочатку митники оцінили їх у 150 тис. грн, але за таку ціну покупців не знайшлося. Потім вартість опустили до 114 тис. Грн, але за такі гроші їх теж ніхто не захотів купувати. Лише коли служба скоротила загальну ціну до 76 тис. Грн, на торги зайшли два учасники, які і розіграли між собою телефони, підвищивши їх вартість на 2 тис. Грн.

“Від цього аукціону держбюджет поповниться на 78 тис. грн.” Айфони “не припадати пилом на складах. На відкритих торгах у телефонів з’явився новий власник. Зараз Слобожанська митниця готується до підписання договору і передачі майна новому власнику” , – йдеться в повідомленні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Митники також нагадали, які товари потрапляють на подібні електронні аукціони:

  • ті, які власник не забрав до закінчення строків зберігання, і до цих пір знаходяться на складах митниць;
  • які були виявлені під час митного контролю в зонах митного контролю та власник яких невідомий;
  • від яких відмовилися на користь держави;
  • швидкопсувні і мають обмежений термін зберігання.

Нагадаємо, ще в кінці квітня Державна митна служба заявила, що 4 травня проведе два аукціони. Йшлося про 11 і 14 нових iPhone різних моделей відповідно. Техніка перебувала на складах Слобожанської митниці майже рік. Власник за телефонами так і не повернувся. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.