Вчені підрахували, скільки метеоритів щорічно падає на Землю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Британські вчені заявили, що щорічно на поверхні Землі з’являється близько 40 000 тон космічного матеріалу. Близько 16 000 тон становлять метеорити масою від 50 грамів до 10 кілограмів.

Для того, щоб робити обчислення, вчені відправилися на Антарктиду — там концентрація космічних матеріалів місцями в сотні разів більша, ніж на всій іншій планеті. А завдяки контрасту чорних об’єктів на білому снігу або льоду, пошуки відбувається набагато простіше.

«Більшість метеоритів, що падають на Землю, дуже маленькі, — пояснює математик Джефф Еватт з Манчестерського університету. — Ми говоримо про ті тіла, які при зіткненні з поверхнею мають масу від 50 грамів до 10 кілограмів. Більші об’єкти дуже рідкісні».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За два роки вчені знайшли 120 метеоритів і на основі отриманих даних створили алгоритм, який порахував, скільки всього об’єктів щорічно падає на місцевості, де проводилися дослідження. Цю ж програму використовували, щоб порахувати кількість падінь по всьому світу.

«Ми думаємо, що в цілому близько 40 тис+ тонн космічних матеріалів падає на Землю щорічно, але переважна більшість з них знаходиться у вигляді крихітних пилових частинок», — говорить професор Сара Рассел з Музею природної історії в Лондоні.

Вчені зазначили, що люди помічають падіння лише 5-6 метеоритів на рік, оскільки велика частина об’єктів або падає в океан, або туди, де спостереження не ведуться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.