FDA схвалило тест, який визначає коронавірус за 5 хвилин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило тест, який визначає коронавірус за 5 хвилин. Його виготовила американська хіміко-фармацевтична корпорація Abbott, вони готові проводити до 5 млн тестів в квітні.

Новий тест від виробника медичних технологій – компанії Abbott, це найшвидший тест на коронавірус, який існує в світі. Його можна використовувати прямо на дому, без необхідності їздити в лабораторію.

У тесті ID NOW COVID-19 використовується діагностична платформа Abbott ID NOW, яка вдає із себе «лабораторію в коробці». Її розмір, і той факт, що він може дати позитивний результат всього за 5 хвилин, а негативний – за 15 хвилин, означає, що пацієнтів можна швидко тестувати в будь-якій частині країни.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від експрес-тестів, які використовуються в інших країнах, він ґрунтується на молекулярному тестуванні, яке працює зі зразками слини і слизу. Це означає, що він ідентифікує частини ДНК вірусу і набагато краще виявляє присутність вірусу під час інфекції, в той час як інші тести шукають антитіла в крові.

Ще одним плюсом цього тесту є його доступність – апаратне забезпечення Abbott, на якому він працює, вже використовується в тисячах офісів лікарів, клініках, відділеннях швидкої допомоги та інших медичних установах. Компанія відзначає, що вони здатні зробити 5 млн тестів в квітні. Їх можна почати використовувати вже з 29 квітня.

Видання TechCrunch відзначає, що тестування було однією з головних проблем, з якими зіткнулися в США через коронавірус. Країна відстала від інших країн світу за кількістю проведених тестів на душу населення, що, на думку експертів, ускладнило її здатність належним чином відстежувати поширення вірусу і викликаного ним респіраторного захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.