Коронавірус в Україні піде на спад: колишній санлікар назвав дату

Пік захворюваності в Україні на коронавірус буде через 2-3 тижні, але він досить швидко піде на спад через здобутий імунітет та підвищення температури повітря.

Про це в інтерв’ю OBOZREVATEL сказав колишній санітарний лікар України Святослав Протас. За його словами, влітку вірус значно зменшить свою активність, але знову може повернутися восени.

“Думаю, пік буде через 2-3 тижні, але він дуже швидко піде на спад. Почне спрацьовувати імунітет, циркуляція вірусу різко знизиться. Як швидко він ріс – так само швидко почне спадати. Плюс сонце, тепло, подовжений світловий день, карантинні заходи спрацювали. Вже у травні епідемія перейде на рівень окремих випадків, можливо, не поодиноких, а десятків. Але точно це не будуть сотні і тисячі. Мене більше лякає осінь, коли можливе продовження або коронавірусу, або нового штампу грипу. Важливо, щоб доти влада дуже добре підготувалася, а в українців повернулася довіра до вітчизняної медицини і лікарів, яких так зневажливо дискредитували”, – підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я