Ілон Маск схрестить людину з комп’ютером

У Twitter-акаунті стартапу Neuralink (належить Ілону Маску) з’явився перший запис про плани провести конференцію в Сан-Франциско 16 липня. Компанія розробляє «інтерфейс мозок-комп’ютер з надвисокою пропускною здатністю для єднання людей і комп’ютерів».

Це буде закритий захід, компанія обмежує кількість учасників. Кандидати проходять відбір, відповідаючи на вісім питань, прикладаючи посилання на профіль в LinkedIn і пояснення, чому вони повинні бути присутніми. Однак Neuralink вестиме онлайн-трансляцію.

Neuralink була зареєстрована в 2019 році як медична дослідницька фірма в Каліфорнії. Маск регулярно говорить про необхідність створити нейроінтерфейс, щоб зупинити розвиток надрозумних систем ШІ. За його словами, щоб штучний інтелект не захопив владу, людям доведеться злитися з ним.

Існують дані досліджень на гризунах, які проводить команда стартапу з червня 2017 року в кампусі каліфорнійського Девіського університету. У квітні 2019-го була опублікована наукова робота про впровадження зондів в мозок. Технологія подібна роботі швейної машини: лабораторним щурам встановили гнучкі полімерні електроди за допомогою голки.

Автор видання WaitButWhy Тім Урбан практично єдиний, хто писав про Neuralink. Він зазначає, що в 2021 році стартап планує випустити продукт, який допоможе людям при деяких серйозних черепно-мозкових травмах (інсульт, ракова пухлина, вроджені вади).

У травні з’ясувалося, що Neuralink вдалося залучити $39 млн інвестицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я