Вчені виявили смертельну небезпеку фізичних навантажень

Постійна надмірна фізична активність може призвести до передчасної смерті, відзначають експерти.

Заняття спортом, як виявилося, не тільки допомагають оздоровити організм і запобігти появі різних захворювань, але і завдають шкоди здоров’ю людини. Фахівці з Університету Британської Колумбії виявили смертельну небезпеку фізичних навантажень. Вчені рекомендують спортсменам регулярно проходити обстеження і консультуватися з медиками.

Дослідники прийшли до висновку, що спорт може привести до серцево-судинних захворювань. Надмірні навантаження підвищують ризик передчасної смерті, відзначають експерти. Вчені вивчили дані 798 атлетів віком від 35 років, які регулярно займалися середньої і високою фізичною активністю. Спортсмени-добровольці відповіли на ряд запитань щодо вашого здоров’я, сім’ї, заняттях спортом і самопочутті. Фахівці перевірили коронарну ангіографію і виміри кров’яного тиску у атлетів. Дослідження виявило ознаки серцево-судинних захворювань у 94 чоловік. Крім того, у 10-х спортсменів вчені виявили важкі порушення коронарної артерії, які не супроводжувалися симптомами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 коментар

  1. Ученые говорят, что вредны физические нагрузки, употребление поливитаминов, долгий сон. Но полезно умеренное потребление алкоголя, кофе. Даже слышал, что курение полезно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я