Вчені визначили оптимальну тривалість сну

Фахівці провели масштабне дослідження і з’ясували, що сон менше шести годин і більше восьми підвищує ризик розвитку проблем серцево-судинної системи, при цьому тривалий сон більш небезпечний для здоров’я.

Співробітники Європейського товариства кардіології вивчили вплив тривалості сну на розвиток серцево-судинних захворювань і смерті від них. Для цього вони вивчили дані більше 10 оглядів одного мільйона чоловік без проблем з серцем. Спостереження за станом здоров’я людей велися більше дев’яти років. На цей час вчені розділили респондентів на три групи: тих, хто спить більше восьми годин на добу, менше шести годин і від шести до восьми. Так фахівці визначили оптимальну тривалості сну. Вчені з’ясували, що сон менше шести годин на добу підвищує ризик розвитку інсульту та ішемічної хвороби серця на 11 відсотків. Але більш небезпечним для здоров’я виявився сон більш восьми годин на добу, він підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 33 відсотки.

Автор дослідження доктор Епаймінондас Фонтас попередив, що нетривалий сон протягом довгого часу не завдасть серйозної шкоди здоров’ю, але «пересипання» слід уникати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я