Вчені дізналися, як уповільнити розвиток раку

Дослідження проводили наукові співробітники Університету Меріледа та Інституту біомедицини, опублікувавши підсумки роботи в одному з наукових журналів.

Медики вважають, що зниження pH всередині ракових клітин може зробити їх більш кислими і уповільнити зростання і просування хвороби по організму. Співробітники ВНЗ розглядають лугу pH клітин як еволюційну перевагу. Їм вдалося знайти підхід системної біології для застосування цільової уразливості проти ракових клітин.

Вчені використовували в новому дослідженні відомості попередніх біохімічних аналізів і базу даних по експресії генів ракових клітин для створення обчислювальної моделі, яка аналізувала активність pH. Якщо медики зможуть зрозуміти, як метаболізм функціонує в різних середовищах pH, то в подальшому вони зможуть визначити зміни в ракових клітинах, коли ті намагаються виживати і рости.

Експерти з’ясували, що онкологічні клітини проліферують більше з внутрішньоклітинним лужним pH, через що вони стають більш вразливими під кислим pHi. Їм також вдалося знайти метаболічні ферменти з найбільшою активністю при лужних елементах при розвитку раку, які тепер можна застосовувати як ймовірні терапевтичні мішені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я