Вчені знайшли сховані замітки в найстарішій англійській друкованій Біблії

У столиці Британії, Лондоні, в бібліотеці Ламбет Палас зберігається Біблія 1535 року. Вчені виявили в цьому священному Писанні рукописні нотатки. У минулому експерти помітили під шаром чорнила письмена, залишені основоположником медицини Галеном, який жив у Давній Греції в 129-210 роках до нашої ери.

В Біблії дослідники виявили вклеєні старовинні листи, на яких описувалися перетворення, що відбулися за часів Реформації. Вчені впевнені, позначки зробили в 1600 році. Про це свідчать результати експертизи. У 1539 році король Британії Генріх VIII наказав релігійним діячам молитися виключно англійською мовою, до цього традиційно використовувалася латинь. У суспільстві нові правила знайшли своїх прихильників і супротивників.

Про процес перетворення церкви розповідається в знайдених в Біблії позначках. Виявити таємні записи вдалося випадково. Група експертів вивчала Священне писання, але бібліотекар помилково приніс іншу Біблію, а не ту, яку просили дослідники. Саме в ній і знайшли загадкові нотатки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я