Відео: Посадка і крах блоків Falcon Heavy

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Відео, на якому блоки ракети-носія Falcon Heavy успішно повертаються на Землю після її запуску на орбіту Марса, за останню добу зібрало кілька мільйонів переглядів на YouTube і в соціальних мережах. А сам старт ракети став, мабуть, найбільш обговорюваною світовою новиною в інтернеті.

Реклама

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого надважка ракета-носій Falcon Heavy стартувала зі станції на мисі Канаверал в американському штаті Флорида.

Вчені відправили на еліптичну орбіту (вона простягається від Сонця до Марса) особистий кабріолет Tesla Roadster глави компанії Space X Ілона Маска з космонавтом-манекеном за кермом. Два блоки приземлилися успішно, а третій розбився при спробі сісти на плавучій станції в Атлантичному океані. На записі чутно, як оператор польоту в якийсь момент говорить, що зв’язок з центральним блоком втрачений.

На сьогоднішній день Falcon Heavy – найпотужніша операційна ракета в світі. За даними розробників, її підйомна тяга по потужності дорівнює 18 авіалайнерам Boeing 747, що дозволяє вивести на орбіту майже 64 тонни вантажу.

Скептики вважають, що використання багаторазових блоків для доставки ракети в космос – лише маркетинговий хід розробників.

Щоб запустити їх повторно, потрібно дуже дорогий ремонт, який обійдеться приблизно в стільки ж, скільки побудувати нові. При цьому всі визнають, що сьогоднішній запуск являє собою унікальний науково-технічний експеримент. Подальші технічні вишукування дозволять знизити збиток і зробити багаторазове використання комерційно виправданими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоrg.ru

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: