Лікар Комаровський розповів, чи впливає вакцинація від COVID-19 на вагітність.

Вакцинація від COVID-19 на вагітність як наявну, так і майбутню – не впливає

Одна з причин, чому жінки не хочуть вакцинуватися – це чутки про те, що потім неможливо буде завагітніти. Євген Комаровський у програмі “Ранок з Україною” на каналі “Україна” пояснив, наскільки такі побоювання виправдані.

То чи впливає вакцинація на вагітність чи ні?

Сьогодні деякі лікарі говорять своїм пацієнткам, що після вакцинації вони не зможуть мати дітей. Ця новина дуже засмучує жінок, які хочуть стати мамами. Кандидату медичних наук Євгену Комаровському дуже шкода, що такі чутки поширюють люди, які мають диплом лікаря.

Немає жодної інформації про те, що вакцинація впливає на репродуктивну функцію або ушкоджує плід.

Тому що сучасна медична наука вже має досвід впровадження понад 4 мільярди доз вакцин від коронавірусу, і за весь час не було зафіксовано жодних негативних наслідків вакцини на репродуктивну функцію людини.

Що робити, якщо лікар застерігає жінку робити щеплення?

Євген Комаровський вважає, що в основі категоричних висновків щодо впливу вакцини від COVID-19 на вагітність лежить абсолютний непрофесіоналізм деяких акушерів-гінекологів. Тому що подібні хибні висловлювання змушують жінок хвилюватись і турбуватися за своє майбутнє.

Немає жодної інформації про те, що вакцинація впливає на репродуктивну функцію чи ушкоджує плід, – запевнив Євген Комаровський у програмі “Ранок з Україною” на каналі “Україна”.

Якщо хтось продовжує розпускати чутки про вакцину, лікар-педіатр вищої категорії радить звернутися до іншого акушера-гінеколога , інакше про вагітність та пологи ви теж почуєте якісь недостовірні відомості.

Сучасна медична наука вважає, що вакцинація від коронавірусу є безпечною навіть у тому випадку, коли роблять щеплення жінкам, які вже в положенні, але ще не знають про свою вагітність, – сказав кандидат медичних наук. – Медики використовують інактивовані вакцини, і їхній негативний вплив на плід не зафіксовано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я