Вчені виявили ідеальний рівень цукру в крові для уникнення повторного інсульту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені Медичного коледжу Сеульського національного університету в рамках дослідження виявили ідеальний діапазон цукру в крові у людей з діабетом, який знижує ризик виникнення судинних хвороб, в числі яких інсульт або серцевий напад.

“Ми знаємо, що діабет може бути пов’язаний з підвищеним ризиком першого інсульту. Наші результати показують, що існує оптимальний рівень цукру в крові, який може почати зводити до мінімуму ризик повторного інсульту, серцевого нападу або інших судинних проблем” , – поділився автор дослідження Мун-Ку Хан, доктор Медичного коледжу Сеульського національного університету в Кореї.

В рамках наукової роботи фахівці залучили понад 18 тисяч добровольців із середнім віком 70 років. Всі учасники зіткнулися з ішемічним інсультом через згустки крові. Фахівці виявили їх середній рівень цукру в крові, а через рік вирішили перевірити, чи є зв’язок між цим показником і ризиком повторного інсульту, серцевого нападу або смерті від цих або інших судинних причин. Як виявилося, у людей з підвищеним рівнем цукру в крові – вище діапазону від 6,8% до 7,0% – більша ймовірність повторного інсульту і серцевого нападу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.