Мікрохвильовки загрожують людству 

Мікрохвильові печі сприяють глобальному потеплінню, впевнені вчені з Манчестерського університету. Їх дослідження опубліковане на сайті навчального закладу.

Згідно з даними фахівців, в одних тільки країнах ЄС мікрохвильовки за рік виробляють кількість вуглекислого газу, порівнянне з його викидами 6,8 мільйона автомобілів за той же період. У зв’язку з цим вчені зробили висновок, що мікрохвильові печі – це важливий фактор, який сприяє глобальній зміні клімату.

За їх словами, головну шкоду природі завдає низька енергоефективність даних приладів, а щоб зменшити шкідливі наслідки, слід навчити споживачів використовувати їх ефективніше, наприклад, враховувати тип продуктів при визначенні часу готування та відключати побутову техніку від електрики після використання.

У листопаді 2017 року понад 15 тисяч вчених з усього світу підписали так зване «Друге попередження людству», в якому назвали глобальну зміну клімату головною світовою загрозою. За їхніми словами, з 1992 року воно стало причиною скорочення доступу людей до питної води, зменшення лісових територій і зростання океанських «мертвих зон», в яких міститься мало кисню. Крім того, за 25 років людей на планеті стало на два мільярди більше, а ссавців, риб, амфібій і рептилій на 30% менше.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.